Tapahtumat
Talvisotayhdistys toimii ja vaikuttaa
Mikkelin Paasikiviseura järjesti yhteistyössä Talvisotayhdistys ry:n kanssa Talvisotaforumin Mikkelissä 30. marraskuuta 2010. Seminaaria edelsi aamupäivällä yhdistyksen opinto- ja tutustumismatka Mikkelin perinteisille paikoille: Maavoimaesikuntaan, Jalkaväki- sekä Päämajamuseoon.
Paasikiviseuran tilaisuus pidettiin maakuntakirjaston Mikkeli -salissa. Maaherra Mauri Miettisen avauksen jälkeen ministeri Jaakko Iloniemi alusti teemastaan ”Paasikiven talvisota”. Alustaja totesi J. K. Paasikivellä olleen keskeinen rooli. Hän osasi odottaa Suomelle vaikeuksia sen jälkeen, kun Saksa ja Neuvostoliitto sopivat etupiirijaosta elokuussa 1939. Paasikivi oli marsalkka Mannerheimin kanssa sovittelevalla linjalla. Paasikivi oli mukana Moskovan neuvotteluissa. Sodan aikana hän kuului Suomen hallituksen sisäpiiriin. Myöhemmin Paasikivi yhdessä Väinö Tannerin kanssa osallistui rauhan neuvotteluihin.
Paikalla ollut runsas yleisö osallistui aktiivisesti keskusteluun. Tämän jälkeen Talvisotayhdistys selvitti yhdistyksen tavoitteita valtakunnallisen muistomerkin saamiseksi.
Yhdistyksen puheenjohtajana haluan näin julkisesti kiittää Mikkelin kaupunkia Mannerheimin perinteen vaalimisesta sekä paikallista Paasikivi -seuraa onnistuneen alueellisen Talvisotaforumin järjestämisestä. Tietoja yhdistyksemme toiminnasta saa mm. verkosta www.talvisota.fi.
Matti Palo
Puheenjohtaja
Mikkeli (ruots. S:t Michel) on Suomen kaupunki ja Etelä-Savon maakuntakeskus, joka sijaitsee Saimaan luoteisrannalla Etelä-Savon maakunnassa.
Kaupungissa asuu 54 647 henkilöä[2], ja sen pinta-ala on 3 229,57 km², josta 681,06 km² on vesistöjä. Järviä ja lampia kaupungissa on noin 700. Väestötiheys on 21,4 asukasta/km². Keskustaajaman ja siihen välittömästi liittyvien Rantakylän ja Moisio-Tuukkalan alueiden ulkopuolella tiheämmin asuttuja alueita ovat Anttolan ja Ristiinan entisten kuntien kirkonkylät, Otavan taajama ja Haukivuoren Asemankylä.